خطر قارچ های سمی در کمین مسافران و مردم محلی

با شروع فصل بهار و مساعد شدن شرایط آب و هوایی برای رویش گونه های گیاهی مختلف از جمله قارچ ها، رئیس گروه گیاهی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه شناسایی قارچ خوراکی از سمی آسان نیست، نسبت به خطرات ناشی از مصرف قارچ های سمی هشدار داد.

خطر قارچ های سمی در کمین مسافران و مردم محلی

به گزارش خبرنگاران، در سال گذشته قارچ های سمی بیش از 600 نفر از ایرانی ها را راهی بیمارستان کرد و حتی متاسفانه باعث مرگ تعدادی از هموطنان شد. با توجه به شروع فصل بهار و رشد قارچ ها در طبیعت و خطرات احتمالی ناشی از مصرف این قارچ ها، مریم مغانلو -رئیس گروه گیاهی سازمان حفاظت محیط زیست - در گفت وگو با خبرنگاران خاطرنشان کرد: لازم است با نزدیک شدن به فصل بهار و شرایط مساعد جهت رویش گونه های مختلف گیاهی و به ویژه قارچ ها در مناطق مختلف کشور، هموطنان در خصوص جمع آوری و استفاده از قارچ ها و گونه های گیاهی دقت نظر لازم را انجام دهند و حدالامکان از مصرف قارچ های خودرو و گیاهان وحشی ناشناخته اجتناب نمایند.

وی با بیان اینکه در بهار سال 97، استفاده از قارچ های سمی مشکلاتی را برای بعضی شهروندان ایرانی ایجاد کرد و حتی متاسفانه باعث فوت تعدادی از هموطنان شد، گفت: البته بارها اطلاع رسانی شده است که شناسایی و تشخیص قارچ خوراکی از قارچ سمی آسان نیست و تنها افراد متخصص و با تجربه توانایی تفکیک بین این قارچ ها را دارا هستند. باید دقت داشته باشیم که تنها از روی ظاهر، بو و رنگ قارچ نمی توان به طور قطعی سمی و غیر سمی بودن آن را تشخیص داد، بنابراین خواهشمندیم هموطنان از جمع آوری و مصرف قارچ های ناشناخته و با توصیه افراد غیر متخصص خودداری نمایند.

رئیس گروه گیاهی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مصرف گیاهان و قارچ ها توسط سایر جانوران نشان دهنده غیر سمی بودن آنها برای انسان نیست، همچنین با فرض اینکه جوشاندن یا حرارت دادن باعث حذف سمیت گونه های مختلف گیاهی و قارچ ها می گردد، نباید سلامت خود و عزیزان مان را به خطر بیندازیم.

مغانلو تأکید کرد: درست است که مصرف گیاهان به ویژه گیاهان دارویی توصیه می گردد اما مصرف خودسرانه و بدون کسب اطلاعات لازم از افراد با تجربه و متخصص در خصوص خواص و ترکیبات گیاهان صحیح نیست. ضمن اینکه بعضی گیاهان فقط در مراحل رشدی خاص یا قسمت هایی از اندام و بافت های آن قابل استفاده و خوردن است یا در دوز بسیار کم و پایین قابل استفاده هستند و در غیر این صورت مسمومیت های شدیدی را به دنبال خواهند داشت.

رئیس گروه گیاهی سازمان حفاظت محیط زیست در خاتمه گفت: لازم است که مردم بومی و مسافران در هنگام طبیعت گردی و سفر به نقاط مختلف، جهت حفظ سلامت و ایمنی خود از مصرف گیاهان و قارچ های خودرو و ناشناخته پرهیز نمایند و به منظور حفظ پوشش گیاهی مناطق مختلف کشور از جمع آوری و برداشت بی رویه گونه های گیاهی جلوگیری به عمل آورند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "خطر قارچ های سمی در کمین مسافران و مردم محلی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خطر قارچ های سمی در کمین مسافران و مردم محلی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید